Skip to content

Huishoudelijke hulp

Kunt u wel wat ondersteuning gebruiken bij het schoonmaken van uw woning, het netjes houden van uw leefruimte of het verzorgen van de afwas? Onze zorgverleners staan klaar om u hierbij te helpen en u te ontzorgen in uw huishoudelijke taken. Met oog voor detail en respect voor uw woonomgeving zorgen zij ervoor dat uw huis altijd schoon en opgeruimd is, zodat u in alle comfort van uw thuis kunt genieten.

Wat we doen?

Als u door uw ziekte en/of beperking moeite heeft met bovenstaande taken dan kunt u vaak via de gemeente in aanmerking komen voor een vergoeding.
Er zijn twee routes:

WMO:
Voor hulp bij het huishouden vanuit de gemeente gelden deze voorwaarden:

  • U bent 18 jaar of ouder, en
  • U heeft géén recht op Wlz-zorg (zie hieronder), en
  • U kunt het huishouden niet kunt doen vanwege een ziekte, beperking of hoge leeftijd, en
  • U heeft niet genoeg hulp van mensen in uw omgeving (bijvoorbeeld van uw partner, eventuele kinderen, familie of anderen).

Hulp vanuit de Wmo vraagt u aan bij uw gemeente. De gemeente kan nog andere voorwaarden stellen. Die voorwaarden kunnen per gemeente verschillen.

WLZ
Met een Wlz-indicatie kunt u in een zorginstelling wonen, zoals een verpleeghuis of een instelling voor gehandicaptenzorg. Het schoonmaken van uw woonruimte in de instelling valt dan onder de Wlz-zorg.

U kunt ook thuis blijven wonen. Het schoonmaken van uw huis valt dan ook onder de Wlz-zorg. Dat kan ook gaan om maaltijden klaarmaken, de was doen, strijken, enzovoort.

U mag niet zelf kiezen welke optie u kies. Uw situatie en zorgvraag bepalen de wet waaronder uw zorgvraag valt.

Andere diensten

We kijken per cliënt welke zorg geïndiceerd is en hoe we deze het beste kunnen leveren. Dit doen we altijd in samenspraak met de cliënt en de familie.

Ook huishoudelijke hulp nodig? Meld u aan!

Bent u op zoek naar kwalitatieve en betrouwbare zorg? Meld u dan nu direct aan bij Ankie. Onze deskundige zorgprofessionals staan voor u klaar om u te ondersteunen in uw zorgbehoeften. Bij Ankie zetten we ons in voor persoonlijke en effectieve zorg, waarbij uw wensen en behoeften centraal staan.

 • Zorg met een professionele aanpak
 • Ankie zorgt voor kwalitatief hoge zorg
 • Wij regelen de vergoeding
Footer form